Marketing, Uncategorized /

Johnny Walker laat zien hoe je film gebruikt

Eén bedrijf dat al jaren weet dat de consumenten tegenwoordig liever een bedrijfsfilm kijken in plaats van informatie willen lezen over het bedrijf en/of product is de whiskey producent Johnny Walker. Al jaren investeren ze in de mooiste films met bijzondere verhalen om de exclusiviteit van hun product aan te prijzen.
Ze hebben weer een prachtig product afgeleverd, waarbij niet het product centraal staat. Het verhaal wordt gespeeld  door andere andere de acteur Jude Law.

Nog tijd over in deze vakantie, kijk ook nog naar deze vorm van storytelling van Johnny Walker.

JW
Android, Apps, Facebook, Uncategorized /

Facebook verklaart de oorlog aan Snapchat met Slingshot

Facebook mocht van de oprichter van Snapchat zijn toko niet overnemen voor 3 miljard. Tijd dus voor Zuckerberg om de oorlog te verklaren aan de foto/video-berichten dienst  Snapchat om de gewichtigheid van Facebook te laten gelden.

Vorige week kwam Slingshot al in Amerika uit, vandaag is hij beschikbaar voor de rest van de wereld. De essentie is het zelfde; je stuurt een foto of video naar vrienden die je met kleuren en filters kan bewerken. Maar is een voorwaarde; voor je de foto of video van je vrienden kan openen, moet je eerst zelf een foto of video terug sturen.
Of het gedwongen zal aanvoelen kunnen we nog niet zeggen, maar het geeft een leuke boost aan laffe tosti’s met een smartphone die graag consumeren, maar nooit zelf iets produceren.

Download of bekijk de app hier:

 

Check it out!
slingshot
Android, Apps, Yahoo /

Aviate is uit voor android!

Het heeft even mogen duren, maar de door Yahoo gekochte Android Launcher is eindelijk uit de Beta fase.

Aviate is een launcher (vervanging van je standaard startscherm) dat met je mee leeft. Het houdt bij waar je woont en werkt en past daar je app-volgorde en quick-tasks op aan. Ben je thuis? Met een swipe heb je al je entertainment apps bij elkaar. Zit je in de trein? Dan vind je snel je reis-apps. Ideaal en met een strak flat design erg uitnodigend om te gebruiken.

Downloaden kan hier:

 

Download
Aviate
LOL, Muziek /

Dikke nieuwe clip van 20syl

Niet alleen OK GO is creatief in het maken van videoclips. De band 20syl komt met een ingewikkelde en vooral overladen clip met veel handen die tegelijkertijd ‘iets’ doen.

Dat ‘iets’ doen ze met allerlei retro muzikale instrumenten en niet alleen zien dat er gaaf uit, het klinkt ook nog eens ontzettend lekker!

20syl
Inspiratie, LOL, Muziek, Optische illusies /

OK GO komt met nieuwe clip!

OK GO is weer gekomen met een fantastische clip. Dit maal met als thema; Optische illusies. De band uit L.A. brengt met regelmaat spraakmakende videoclips uit waarin niets te gek is. Ook het gebruik van de single shot opname is erg indrukwekkend!

Check voor meer video’s hun videokanaal op Youtube.

Optische illusies, Wetenschap /

Het zwart-wit gif’je met kleur

Een leuke nieuwe ontdekking; Benham’s disk. Het is een zwart wit gif’je dat bestaat uit een cirkel en streepjes die ronddraaien. Vreemd genoeg echter zie je als observator er kleur in en niet alleen dat, maar iedereen zit individueel er andere kleuren in. Zelf zien wij vooral rood.

Benhams_disc_animated

Wat Wikipedia zegt;
The phenomenon is not entirely understood. One possible reason people see colors may be that the color receptors in the human eye respond at different rates to red, green, and blue. More specifically, the latencies of the center and the surrounding mechanisms differ for the different types of color-specific ganglion cells.”

Wat is het nut hiervan? Hoewel de reden dat wij kleuren er in zien niet geheel duidelijk is, wordt het toch al gebruikt door de medische wetenschap als hulpmiddel bij het diagnosticeren van onstroken oogzenuwen. Dit is dan weer belangrijk, omdat deze aandoening twintig tot dertig procent van de gevallen samen hant met MS.

Gif’s FTW!

Bron: Gizmodo

 

 

benhams-disk
Animatie, Inspiratie, Marketing, Nike /

Nike laat marketing budget zien

Je hoeft niet bij een bureau te werken om te zien dat dit toch wel een erg spectaculair filmpje is door Nike. Met het WK voor de boeg was het evident dat Nike een deel van haar marketing budget er op zou stuk gooien, maar wij zijn aangenaam verrast te zien hoe zij dat dit jaar alles op één video hebben gezet. De video verteld het verhaal van een zakenman / wetenschapper die klonen heeft weten te ontwikkelen die perfect kunnen voetballen; omdat zij geen risico’s nemen. De klonen blijken vervolgens ook in de praktijk de “echte” voetballers te overtreffen in hun spel en snel is het volks spel saai en voorspelbaar geworden. Maar wat als de klonen tegen de grootste voetballers ter aarde het moeten opnemen tegen hun risico volle stijl? Je ziet het in de video!

Nike-Football-Risk-Everything3
Hardware, Inspiratie, Kunst /

Machine maakt fietsroute kunst

Het bureau Scholz & Volkmer uit Wiesbaden, Duitsland heeft een verrassend veelzijdige tentoonstelling gemaakt voor het museum Radwende. Ze hebben een machine ontwikkeld dat geautomatiseerd tekeningen maakt van drukke fietspaden. Het apparaat maakt dus niet alleen erg modernistische prints, maar geeft ook aan waar in de stad er belang is voor (betere) fietspaden. Dit is dan ook de missie geweest van het bureau, ze willen de stad fiets-vriendelijker maken en hebben nu een manier gevonden om op ludieke en kunstige wijze de gemeente aan te spreken.

Bewoners van de stad die vaak aan het fietsverkeer deelnamen konden een app downloaden die vervolgens hun routes opsloeg. Deze werden verzameld en vervolgens door de ontwikkelde tekenmachine uitgetekend. Hoewel de lokale gemeente vast een meer wetenschappelijk benadering zal gebruiken voor het kiezen van plekken voor nieuwe fietspaden, is dit toch wel een erg inventieve manier om ze alvast een handje te helpen.

Bron: The Verge

bike art